๐ŸŒถ๏ธ Hongaarse Paprika Kip Wrap ๐Ÿ—

Proef de smaken van Hongarije met deze heerlijke Paprika Kip Wrap! Malse kip, kleurrijke paprika’s en een romige saus maken deze wrap tot een smaakvolle ervaring die je niet wilt missen – perfect voor een snelle lunch of een gezellige maaltijd thuis!

Ingrediënten:

  • 2 grote wraps (bijv. tarwe of maïs)
  • 300 g kipfilet, in blokjes
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 gele paprika, in reepjes
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel zoete paprika poeder (of gerookte paprika voor een extra rokerige smaak)
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Voor de romige saus:
    • 4 eetlepels Griekse yoghurt
    • 1 eetlepel mayonaise
    • 1 eetlepel citroensap
    • 1 theelepel mosterd
    • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: verse peterselie of dille, fijngehakt, voor garnering

Instructies:

  1. Kip bakken
    Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en bak deze tot ze glazig zijn. Voeg de kipblokjes toe en bak ze goudbruin en gaar, ongeveer 5-7 minuten.

  2. Paprika's toevoegen
    Voeg de reepjes rode en gele paprika toe aan de pan. Strooi het paprikapoeder en komijnpoeder eroverheen en meng goed. Bak nog eens 5 minuten tot de paprika's zacht zijn. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Romige saus maken
    Meng in een kom de Griekse yoghurt, mayonaise, citroensap, mosterd, zout en peper. Roer goed door tot een romige saus ontstaat.

  4. Wraps beleggen
    Leg de wraps op een schoon oppervlak. Schep een royale hoeveelheid van het kip-paprika mengsel in het midden van elke wrap. Lepel er een beetje van de romige saus overheen.

  5. Vouwen en rollen
    Vouw de zijkanten van de wraps naar binnen en rol ze stevig op. Zorg ervoor dat alles goed op zijn plek blijft.

  6. Serveren en genieten
    Snijd de wraps schuin door en serveer met extra romige saus aan de zijkant. Garneer eventueel met verse peterselie of dille voor een frisse touch.

Tip voor variatie: Voeg een handje spinazie of rucola toe voor extra kleur en voedingsstoffen, of vervang de kip door gekruide tofu voor een heerlijke vegetarische optie! Je kunt ook wat jalapeño’s toevoegen voor een extra kick als je van pittig houdt.