๐ŸŒฟ Hartige Hamwrap met Geitenkaas, Rucola en Balsamico ๐ŸŒฟ

Deze hartige hamwrap met geitenkaas, rucola en balsamico is een heerlijke, smaakvolle combinatie. Perfect voor een lichte lunch of snelle maaltijd, met een perfecte balans tussen zout, romig en fris!

Ingrediënten (voor 2 wraps):

  • 2 wraps naar keuze (bijvoorbeeld volkoren of tarwe)
  • 200 g gerookte ham, in reepjes gesneden
  • 100 g zachte geitenkaas
  • 1 handvol rucola
  • 1/4 rode ui, in dunne ringen gesneden
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 1/2 theelepel gedroogde oregano
  • 1/2 theelepel mosterd (optioneel, voor een extra kick)

Instructies:

  1. Verhit een beetje olijfolie in een pan en bak de hamreepjes kort totdat ze licht krokant worden. Zet ze daarna apart.
  2. Meng in een klein kommetje de balsamicoazijn met de mosterd, een beetje olijfolie, oregano, zout en peper.
  3. Snijd de geitenkaas in kleine stukjes en meng deze voorzichtig met de ham.
  4. Verdeel de rucola over de wraps en voeg de geitenkaas- en hammengeling toe.
  5. Strooi de rode ui ringen eroverheen en giet het balsamico-dressing mengsel er gelijkmatig over.
  6. Rol de wraps stevig op en snijd ze schuin door voor een mooie presentatie.

Variatietip: Vervang de geitenkaas door een andere kaas naar keuze, zoals brie of feta, voor een verrassend effect!