๐ Romige Garnalen Wrap ๐
Geniet van een frisse en romige ervaring met onze Romige Garnalen Wrap, boordevol sappige garnaaltjes, romige dressing en knapperige groenten, perfect voor een lichte lunch of snack!
Ingrediënten:
- 2 grote wraps (volkoren of spinazie-wraps werken hier perfect)
- 150 g kleine, gekookte garnaaltjes, uitgelekt
- 3 eetlepels Griekse yoghurt of mayonaise
- 1 theelepel citroensap
- 1 eetlepel verse dille, fijngehakt (of 1/2 theelepel gedroogde dille)
- 1/4 rode ui, fijngehakt
- 1/2 komkommer, in dunne plakjes
- 1 avocado, in plakjes
- Handvol gemengde sla of rucola
- Zout en peper naar smaak
Instructies:
-
Romige dillesaus maken
Meng in een kom de Griekse yoghurt (of mayonaise), citroensap, dille, en een snufje zout en peper. Roer de kleine garnaaltjes en de fijngehakte rode ui erdoor tot alles goed bedekt is met de romige saus. -
Wraps beleggen
Leg een handje sla of rucola in het midden van elke wrap voor wat frisse crunch. Verdeel het garnalenmengsel gelijkmatig over de wraps en leg hier de plakjes komkommer en avocado bovenop voor een romige, frisse smaak. -
Vouwen en rollen
Vouw de zijkanten van de wrap een stukje naar binnen, rol hem dan strak op zodat alle ingrediënten goed op hun plek blijven. -
Serveren en genieten
Snijd de wraps schuin doormidden en serveer ze direct! Voor een extra frisse smaak kun je nog een paar takjes dille eroverheen strooien.
Tip: Zin in een beetje pit? Voeg een paar druppels hot sauce toe aan de garnalen voor een verrassende twist!
Variatietip: Voeg wat avocado toe voor een extra romige textuur of probeer wat pittige sriracha in de dressing voor een kick!