Schotse Haggis Wraps ๐ฏ
Proef de authentieke smaken van Schotland met deze smakelijke Haggis Wraps! Gemaakt met kant-en-klare Haggis, dit gerecht combineert de hartige, rijke smaken van schapenorganen, kruiden en havermout in een zachte wrap. Perfect voor een stevige maaltijd of als een origineel gerecht voor een speciale gelegenheid.
Ingrediënten (voor 2 wraps):
- 2 wraps naar keuze
- 200 g haggis (je kunt kant-en-klare haggis gebruiken, meestal verkrijgbaar in de supermarkt) (als je het zelf wilt maken, klik dan hier)
- 100 g gekookte aardappelen, in blokjes
- 100 g gekookte rapen (of andere wortelgroenten), in blokjes
- 1 eetlepel boter (voor extra smaak)
- Peper en zout naar smaak
Instructies:
-
Verwarm de haggis: Doe de haggis in een pan en verwarm deze op middelhoog vuur. Volg de instructies op de verpakking voor de beste resultaten. Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.
-
Voeg de aardappelen en rapen toe: Voeg de gekookte aardappelen en rapen toe aan de pan met haggis. Bak het geheel nog een paar minuten totdat alles goed verwarmd is en de smaken zijn gemengd. Voeg de boter toe voor extra romigheid. Breng op smaak met peper en zout.
-
Vul de wraps: Neem een wrap en schep een flinke lepel van het haggismengsel in het midden. Vouw de zijkanten van de wrap naar binnen en rol de wrap vervolgens strak op, zodat de vulling goed ingesloten is.
-
Serveer: Snijd de Haggis Wraps doormidden en serveer ze warm. Je kunt ze eventueel serveren met een frisse salade of extra groenten voor een uitgebalanceerde maaltijd.
Variatietip:
Voeg wat geraspte kaas toe aan de haggis voor een extra smaakdimensie of gebruik pittige saus voor een kick!