๐ฏ Authentieke Griekse Gyro Wrap
Geniet van de authentieke smaken van Griekenland met deze heerlijke Gyro wraps! Vul je zelfgemaakte wraps met sappig vlees, frisse groenten en een romige tzatziki voor een complete maaltijd die je niet wilt missen.
Ingrediënten voor 2 Gyro wraps*
-
Vlees en marinade:
- 200 g gekruid lamsvlees of kip (dunne reepjes)
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1/2 theelepel paprika
- Zout en peper naar smaak
-
Tzatziki-saus:
- 100 g Griekse yoghurt
- 1/2 komkommer (geraspt en uitgeknepen)
- 1 teentje knoflook (fijngehakt)
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- Zout en peper naar smaak
-
Groenten:
- 1 kleine tomaat (in blokjes)
- 1/2 rode ui (dun gesneden)
- Een handjevol gemengde sla of ijsbergsla
Instructies:
-
Vlees marineren: Meng in een kom het lamsvlees of de kip met olijfolie, oregano, paprika, zout en peper. Laat het minimaal 30 minuten marineren, bij voorkeur in de koelkast.
-
Tzatziki maken: Meng in een kleine kom de Griekse yoghurt, geraspte komkommer, knoflook, olijfolie, citroensap, zout en peper. Roer goed door en zet apart.
-
Vlees bakken: Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg het gemarineerde vlees toe en bak het in ongeveer 5-7 minuten, of tot het goudbruin en gaar is. Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.
-
Wraps vullen: Leg een Gyro wrap op een bord. Verdeel het gebakken vlees gelijkmatig over de wraps. Voeg de tomaat, rode ui en sla toe.
-
Tzatziki toevoegen: Schep een royale lepel tzatziki over de vulling en vouw de wrap dicht.
-
Serveren: Serveer de Gyro wraps direct, eventueel met extra tzatziki en een schijfje citroen aan de zijkant.
Variatietip:
Voor een extra knapperige bite kun je wat geroosterde paprika of olijven toevoegen aan je Gyro wrap. Deze combinatie van smaken zorgt voor een authentieke Griekse ervaring! ๐ฏ