๐ Aardbei-Mascarpone Cheesecake Wrap ๐
Een verrukkelijke combinatie van romige mascarpone, frisse aardbeien en een vleugje citroen, alles verpakt in een wrap die doet denken aan een mini cheesecake. Perfect voor een zomerse avond of een speciale gelegenheid!
Ingrediënten (voor 2 personen):
- 2 wraps naar keuze
- 4 eetlepels mascarpone
- 1 eetlepel roomkaas
- 1 eetlepel poedersuiker
- 1/2 tl vanille-extract
- 1 eetlepel citroensap
- 1 tl citroenrasp
- 6-8 aardbeien, in plakjes gesneden
- 1 eetlepel amandelmeel (voor extra smaak)
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel gesmolten witte chocolade
- 2 eetlepels amandelschaafsel, geroosterd
- 1 eetlepel vruchtensiroop of aardbeiensaus
Instructies:
- Wrap verwarmen: Begin met het verwarmen van de wraps in een droge pan, zodat ze zacht en flexibel worden. Dit zorgt ervoor dat de wraps makkelijk oprollen zonder dat ze breken.
- Mascarpone-mengsel maken: Meng de mascarpone met de roomkaas in een kom. Voeg de poedersuiker, vanille-extract, citroensap en citroenrasp toe. Roer alles goed door tot je een romige, luchtige vulling hebt die heerlijk fris smaakt.
- Aardbeien voorbereiden: Snijd de aardbeien in dunne plakjes en meng ze met een eetlepel honing voor extra zoetheid. De honing brengt de frisse smaak van de aardbeien naar boven.
- Beleg de wrap: Smeer een royale laag van het mascarpone-mengsel in het midden van de wrap. Dit vormt de rijke basis van je wrap.
- Voeg de aardbeien toe: Leg de plakjes aardbei op de mascarpone-crème en verdeel ze gelijkmatig over de wrap.
- Amandelmeel en amandelschaafsel: Strooi een beetje amandelmeel over de aardbeien voor een subtiele nootachtige smaak. Voeg daarna wat geroosterde amandelschaafsel toe voor een lekkere crunch en extra smaakdimensie.
- Afwerking met witte chocolade en aardbeiensaus: Giet een beetje gesmolten witte chocolade over de aardbeien en mascarpone voor een romige, zoete afwerking. Sprenkel wat vruchtensiroop of aardbeiensaus over het geheel voor extra zoetheid en kleur.
- Wrap dichtrollen: Vouw de zijkanten van de wrap naar binnen en rol hem strak op, zodat de vulling goed blijft zitten.
- Serveren: Snijd de wrap schuin door en serveer direct. Het resultaat is een romige, fruitige en knapperige wrap die absoluut onweerstaanbaar is.
Variatietip:
Voeg een paar frambozen toe voor een extra fruitige kick die mooi combineert met de aardbeien en de mascarpone.