Inuit (Eskimo) Wrap met Gerookte Vis en Bessen ๐
Vul je "Inukshuk" wraps met gerookte vis en bessen voor een authentieke Inuit smaakervaring. Deze combinatie van hartige en zoete smaken brengt de Arctische keuken naar jouw tafel!
Ingrediënten voor 2 wraps:
- Twee Inuit Wraps *
- Gerookte vis (bijvoorbeeld zalm of kabeljauw) - 100 gram
- Wilde bessen (zoals veenbessen of blauwe bessen) - 50 gram (vers of diepvries)
- Roomkaas of crème fraîche - 2 eetlepels (optioneel, voor extra romigheid)
- Fijngehakte ui - 1 kleine ui
- Verse dille of andere kruiden - naar smaak
- Zout en peper - naar smaak
Instructies:
-
Voorbereiding van de vulling:
- Snijd de gerookte vis in kleine stukjes en doe deze in een kom.
- Voeg de wilde bessen, fijngehakte ui en dille toe aan de kom. Meng alles goed door elkaar.
- Voeg indien gewenst roomkaas of crème fraîche toe voor extra romigheid. Breng op smaak met zout en peper.
-
Wrap vullen:
- Neem een Inukshuk wrap en leg deze op een plat oppervlak.
- Schep een gedeelte van de vis- en bessenmix in het midden van de wrap.
-
Wrap dichtvouwen:
- Vouw de zijkanten van de wrap naar binnen en rol vervolgens de wrap stevig op, zodat de vulling goed is ingepakt.
-
Serveren:
- Serveer de wrap direct of snijd hem doormidden voor een mooi presentatie.
Variatietip: Voor een extra crunch kun je ook fijngehakte noten of zaden toevoegen aan de vulling, of gebruik lokale groente zoals selderij voor een frisse smaak!