Inuit (Eskimo) Wrap met Gerookte Vis en Bessen ๐Ÿ‚

Vul je "Inukshuk" wraps met gerookte vis en bessen voor een authentieke Inuit smaakervaring. Deze combinatie van hartige en zoete smaken brengt de Arctische keuken naar jouw tafel!

Ingrediënten voor 2 wraps:

  • Twee Inuit Wraps *
  • Gerookte vis (bijvoorbeeld zalm of kabeljauw) - 100 gram
  • Wilde bessen (zoals veenbessen of blauwe bessen) - 50 gram (vers of diepvries)
  • Roomkaas of crème fraîche - 2 eetlepels (optioneel, voor extra romigheid)
  • Fijngehakte ui - 1 kleine ui
  • Verse dille of andere kruiden - naar smaak
  • Zout en peper - naar smaak

Instructies:

  1. Voorbereiding van de vulling:

    • Snijd de gerookte vis in kleine stukjes en doe deze in een kom.
    • Voeg de wilde bessen, fijngehakte ui en dille toe aan de kom. Meng alles goed door elkaar.
    • Voeg indien gewenst roomkaas of crème fraîche toe voor extra romigheid. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Wrap vullen:

    • Neem een Inukshuk wrap en leg deze op een plat oppervlak.
    • Schep een gedeelte van de vis- en bessenmix in het midden van de wrap.
  3. Wrap dichtvouwen:

    • Vouw de zijkanten van de wrap naar binnen en rol vervolgens de wrap stevig op, zodat de vulling goed is ingepakt.
  4. Serveren:

    • Serveer de wrap direct of snijd hem doormidden voor een mooi presentatie.

Variatietip: Voor een extra crunch kun je ook fijngehakte noten of zaden toevoegen aan de vulling, of gebruik lokale groente zoals selderij voor een frisse smaak!