Chili con Carne Wrap ๐ŸŒถ๏ธ๐Ÿ…

Deze vullende wrap met chili con carne is heerlijk kruidig en stevig. Ideaal als je trek hebt in een maaltijd die echt vult!

Ingrediënten:

  • 2 wraps
  • 200 gram rundergehakt
  • 1/2 blik kidneybonen, uitgelekt en afgespoeld
  • 1/2 blik maïs, uitgelekt
  • 1/2 rode paprika, in blokjes
  • 1 kleine ui, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • 50 gram geraspte kaas (cheddar of andere pittige kaas)
  • Handje verse koriander, fijngesneden

Instructies:

  1. Verhit een pan en bak het gehakt rul. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.
  2. Voeg de tomatenpuree, chilipoeder, komijnpoeder, zout en peper toe aan het gehaktmengsel en roer goed door.
  3. Doe de kidneybonen, maïs en paprika erbij en laat alles kort doorwarmen.
  4. Leg een wrap op je werkblad en verdeel het chili con carne-mengsel in het midden. Strooi de geraspte kaas erover.
  5. Rol de wrap stevig op en bak hem kort in een droge pan tot de kaas gesmolten is en de wrap krokant.
  6. Snijd doormidden en garneer met verse koriander.

Variatietip: Voeg een schepje zure room of guacamole toe voor een frisse tegenhanger, of vervang de maïs door jalapeño voor een pittigere variant.