Rookworst & Aardappel Wraps: Winterse Boost! ๐Ÿฅ”๐ŸŒญ

Geniet van een stevige maaltijd met deze rijkgevulde wraps, perfect voor een winterse avond!

Ingrediënten:

  • 2 wraps naar keuze (grote, stevige wraps)
  • 1 rookworst, in plakjes gesneden
  • 2 middelgrote aardappelen, geschild en in blokjes
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 handvol zuurkool, uitgelekt
  • 2 eetlepels mosterd
  • 100 gram geraspte kaas (bij voorkeur pittig, zoals oude kaas)
  • Peper en zout naar smaak
  • Verse peterselie, fijngesneden, voor garnering

 

  • Instructies:

    1. Kook de aardappelblokjes in een pan met gezouten water tot ze gaar zijn. Giet af en laat even afkoelen.
    2. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de rookworstplakjes kort aan tot ze een beetje krokant worden, en zet ze opzij.
    3. In dezelfde pan, voeg de ui toe en bak tot ze glazig zijn. Voeg de zuurkool toe en bak kort mee, zodat de smaken mengen.
    4. Meng in een grote kom de aardappelen met de rookworst, gebakken ui en zuurkool. Voeg mosterd, peper en zout toe, en roer goed.
    5. Leg de wrap op je werkblad en verdeel het aardappel-rookworstmengsel in het midden. Strooi de geraspte kaas eroverheen.
    6. Rol de wrap stevig op en bak hem kort in een pan tot de wrap goudbruin en knapperig is en de kaas smelt.
    7. Snijd de wrap doormidden en garneer met verse peterselie. Smullen maar!

 

Variatietip:  Voeg gebakken spekjes toe voor extra smaak, of vervang de zuurkool door een handvol verse spinazie voor een frisse touch.