Frisse Groene Wrap met Edamame & Courgette ๐ฑ๐ฅ
Breng wat groen op je bord met deze frisse edamame en courgette wrap. Deze vegetarische wrap is rijk aan eiwitten en vezels, perfect voor een energieke lunch of een lichte maaltijd. Een heerlijke manier om meer groenten aan je dieet toe te voegen!
Ingrediënten ๐ฅ
- 1 spinaziewrap of een andere groene wrap
- 1/4 courgette, in dunne plakjes
- 50 g edamame (gedopt)
- Een handje veldsla
- 1 eetlepel pesto (of vegan pesto)
- 1 theelepel citroensap
- Snufje zwarte peper
Instructies ๐จ๐ณ
-
Pesto uitsmeren – Leg de spinaziewrap plat en verdeel een eetlepel pesto gelijkmatig over de wrap. Dit geeft meteen een krachtige, kruidige basis.
-
Courgette en edamame voorbereiden – Snijd de courgette in dunne plakjes en blancheer de edamame kort in heet water, zodat ze zacht maar nog knapperig zijn.
-
Veldsla als eerste laag – Leg de veldsla als eerste op de pesto voor een frisse groene onderlaag die de wrap sappig houdt.
-
Beleggen met courgette en edamame – Verdeel de courgetteplakjes en edamamebonen over de sla voor een kleurrijke en voedzame vulling.
-
Afmaken met citroen en peper – Druppel wat citroensap over de vulling en voeg een snufje zwarte peper toe om alle smaken samen te brengen.
-
Wrap oprollen en genieten – Rol de wrap strak op, snijd hem doormidden en serveer direct voor de beste frisheid.
Variatietip ๐
Voeg een paar plakjes avocado toe voor extra romigheid, of strooi wat geroosterde pijnboompitten voor een nootachtige bite!