Pittige Zoete Aardappel & Linzen Wrap ๐ ๐ฑ
Geniet van de krachtige smaken van deze pittige zoete aardappel- en linzenwrap. Vol met vezelrijke linzen en zoete aardappelen, is dit een voedzame en vullende vegetarische optie. Perfect voor iedereen die houdt van een beetje extra kick in hun maaltijd!
Ingrediënten ๐ฅ
- 1 wrap naar keuze
- 1 kleine zoete aardappel, in blokjes
- 100 g gekookte linzen (uit blik of zelfgekookt)
- 1/2 theelepel komijnpoeder
- 1/2 theelepel cayennepeper
- Een handje spinazie
- 1 eetlepel tahin
- Snufje zout
Instructies ๐จ๐ณ
-
Zoete aardappel roosteren – Verwarm de oven voor op 200°C. Spreid de blokjes zoete aardappel uit op een bakplaat, bestrooi met komijnpoeder en cayennepeper, en rooster ze 15-20 minuten totdat ze zacht en licht gekarameliseerd zijn.
-
Tahinsaus maken – Meng ondertussen de tahin met een klein scheutje water om het wat dunner te maken, zodat je het makkelijk over de wrap kunt verdelen.
-
Spinazie als basis – Leg de wrap plat en verdeel de verse spinazie als eerste laag over de wrap voor een frisse, groene basis.
-
Vul met zoete aardappel en linzen – Voeg de geroosterde zoete aardappelblokjes en linzen toe, en verdeel ze goed over de wrap. Zo krijg je in elke hap een mooie mix van texturen en smaken.
-
Saus en kruiden toevoegen – Besprenkel de vulling met de tahinsaus en voeg een snufje zout toe om de smaken op te halen.
-
Rol stevig op en serveer – Rol de wrap strak op, snijd hem in tweeën, en geniet van deze smaakvolle, voedzame maaltijd.
Variatietip ๐
Probeer de tahin eens te vervangen door een lichte yoghurtsaus voor een frisse twist!