Pittige Zoete Aardappel & Linzen Wrap ๐Ÿ ๐ŸŒฑ

Geniet van de krachtige smaken van deze pittige zoete aardappel- en linzenwrap. Vol met vezelrijke linzen en zoete aardappelen, is dit een voedzame en vullende vegetarische optie. Perfect voor iedereen die houdt van een beetje extra kick in hun maaltijd!

Ingrediënten ๐Ÿฅ„

  • 1 wrap naar keuze
  • 1 kleine zoete aardappel, in blokjes
  • 100 g gekookte linzen (uit blik of zelfgekookt)
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • Een handje spinazie
  • 1 eetlepel tahin
  • Snufje zout

Instructies ๐Ÿ‘จ‍๐Ÿณ

  1. Zoete aardappel roosteren – Verwarm de oven voor op 200°C. Spreid de blokjes zoete aardappel uit op een bakplaat, bestrooi met komijnpoeder en cayennepeper, en rooster ze 15-20 minuten totdat ze zacht en licht gekarameliseerd zijn.

  2. Tahinsaus maken – Meng ondertussen de tahin met een klein scheutje water om het wat dunner te maken, zodat je het makkelijk over de wrap kunt verdelen.

  3. Spinazie als basis – Leg de wrap plat en verdeel de verse spinazie als eerste laag over de wrap voor een frisse, groene basis.

  4. Vul met zoete aardappel en linzen – Voeg de geroosterde zoete aardappelblokjes en linzen toe, en verdeel ze goed over de wrap. Zo krijg je in elke hap een mooie mix van texturen en smaken.

  5. Saus en kruiden toevoegen – Besprenkel de vulling met de tahinsaus en voeg een snufje zout toe om de smaken op te halen.

  6. Rol stevig op en serveer – Rol de wrap strak op, snijd hem in tweeën, en geniet van deze smaakvolle, voedzame maaltijd.

Variatietip ๐ŸŒŸ
Probeer de tahin eens te vervangen door een lichte yoghurtsaus voor een frisse twist!