Keniaans Chapati Wrap Recept ๐
Deze heerlijke Keniaanse chapati wraps zijn perfect voor een stevige maaltijd en bieden een smaakvolle mix van aardappelen en groenten, op smaak gebracht met traditionele specerijen. Geniet van de veelzijdigheid van chapati door ze te vullen met deze voedzame groentemix en creëer een smaakexplosie die zowel gezond als vullend is. Perfect voor elke gelegenheid, deze wraps zijn een geweldige manier om de smaken van Kenia naar je tafel te brengen!
Ingrediënten voor 2 Vullingen:
Keniaanse Groentemix met Aardappelen en Specerijen
- Twee Chapati Wraps *
- Aardappelen - 1 kleine, in blokjes (ongeveer 100 g)
- Spinazie of Sukuma Wiki - 1 kop, fijngehakt
- Uien - 1 kleine, in ringen of blokjes
- Tomaat - 1 kleine, in blokjes
- Knoflook - 1 teentje, fijngehakt
- Gember - 1 theelepel, geraspt
- Zout - naar smaak
- Olie - 1 eetlepel (bijvoorbeeld zonnebloem- of olijfolie)
- Peper - naar smaak
- Paprikapoeder - 1/2 theelepel
- Komijnpoeder - 1/2 theelepel
- Korianderpoeder - 1/2 theelepel
- Citroensap - van 1/2 citroen
Instructies voor de Vulling:
-
Aardappelen Koken:
- Breng een pan met water aan de kook en voeg de aardappelblokjes toe.
- Kook ze ongeveer 10 minuten tot ze gaar zijn, maar nog stevig. Giet af en zet opzij.
-
Groenten Bereiden:
- Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur.
- Voeg de uien toe en bak deze tot ze glazig zijn, ongeveer 3 minuten.
- Voeg de fijngehakte knoflook en geraspte gember toe en bak nog een minuutje tot het aromatisch is.
- Voeg de gekookte aardappelblokjes toe en roer goed door.
-
Groenten Toevoegen:
- Voeg de spinazie of sukuma wiki en tomaat toe. Kook tot de groenten verwelkt zijn, ongeveer 3-4 minuten.
- Voeg het zout, peper, paprikapoeder, komijnpoeder en korianderpoeder toe. Meng goed en laat nog een paar minuten koken tot alles goed doorwarmt.
- Haal de pan van het vuur en voeg citroensap toe voor een frisse smaak.
Vullen van de Chapati:
- Neem een chapati en leg een lepel van de Keniaanse groentemix in het midden.
- Vouw de chapati voorzichtig dicht, zodat de vulling erin blijft.
Serveren:
Serveer de gevulde chapati's warm met een frisse salade of een yoghurtdip voor extra smaak. Dit maakt het gerecht nog lekkerder!
Bewaren:
- Bewaar ongebruikte, gevulde chapati's in een luchtdichte verpakking in de koelkast voor maximaal 2 dagen. Verwarm ze in een pan of magnetron voor gebruik.
Variatietip:
Probeer de vulling te variëren door gehakt of kikkererwten toe te voegen voor extra eiwitten! Voor een pittigere versie kun je wat chilipoeder of verse chilipepers in de mix verwerken.