Crispy Tofu Wrap met Mango, Cashewnoten en Sojasaus ๐Ÿฅญ๐Ÿฅ™

Een verrassende en vullende wrap die een geweldige balans heeft tussen zoet, zout en knapperig! Tofu krijgt een krokant jasje, en samen met verse mango, cashewnoten en een beetje sojasaus, is dit de wrap die je niet had verwacht maar absoluut gaat verrassen.

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 2 grote wraps
  • 200 g tofu, in blokjes
  • 1 rijpe mango, in blokjes
  • 50 g cashewnoten, grof gehakt
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel honing
  • 1 handje rucola
  • 1 kleine wortel, in dunne reepjes
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Dep de tofu droog met keukenpapier en snijd deze in blokjes. Verhit de sesamolie in een pan en bak de tofu blokjes goudbruin en krokant. Voeg de sojasaus en honing toe voor extra smaak.
  2. Snijd de mango in blokjes en hak de cashewnoten grof.
  3. Verwarm de wraps kort in een pan of magnetron.
  4. Beleg de wraps met rucola, wortel, krokante tofu, mango en cashewnoten.
  5. Rol de wraps op en serveer met een extra drupje sojasaus voor een zoute kick.

Variatietip: Voeg wat avocado toe voor extra romigheid, of gebruik een beetje chili-limoensaus voor een frisse pittige boost!