Mexicaanse Enchiladas met Kip ๐ถ๏ธ๐ง
Geniet van Mexicaanse smaken met deze enchiladas voor twee personen! Een warme, vullende maaltijd met kip, kaas en een pittige saus die heerlijk smaakt.
Ingrediënten:
-
Enchiladas:
- 4 maïstortilla’s *
- 200 gram gekookte kipfilet, in stukjes gescheurd
- 100 gram geraspte kaas (bijvoorbeeld cheddar of jonge kaas)
- 1/4 ui, fijngesneden
- Verse koriander, fijngehakt (optioneel, voor garnering)
-
Enchiladasaus:
- 1 eetlepel olijfolie
- 1/4 ui, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 70 gram tomatenpuree (halve blik)
- 1/2 theelepel komijnpoeder
- 1/2 theelepel chilipoeder (pas aan naar smaak)
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- 1/4 theelepel gedroogde oregano
- 250 ml kippenbouillon
- Zout en peper naar smaak
Instructies:
-
Maak de enchiladasaus:
- Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is, ongeveer 2-3 minuten.
- Voeg de tomatenpuree toe aan de pan, samen met komijn, chilipoeder, paprikapoeder en oregano. Bak dit kort mee voor extra smaak.
- Giet de kippenbouillon erbij en breng aan de kook. Laat de saus 10-15 minuten zachtjes pruttelen, tot hij iets indikt. Breng op smaak met zout en peper.
-
Bereid de enchiladas voor:
- Verwarm de oven voor op 180°C en vet een kleine ovenschaal licht in.
- Verdeel de gescheurde kip en fijngesneden ui over de tortilla’s, strooi er wat geraspte kaas overheen en rol ze strak op.
- Leg de gevulde tortilla’s naast elkaar in de ovenschaal, met de naad naar beneden. Giet de enchiladasaus over de rolletjes, zodat ze volledig bedekt zijn, en strooi de rest van de kaas erover.
-
Bakken en serveren:
- Zet de ovenschaal in de oven en bak de enchiladas 15-20 minuten, tot de kaas mooi gesmolten en lichtbruin is.
- Haal uit de oven en garneer met wat verse koriander. Serveer warm en geniet!
Variatietip: Voeg voor een frisse twist een paar plakjes avocado of een lepel zure room toe aan de enchiladas vlak voor het serveren.