Klassieke Russische Blins met Paddenstoelen en Zure Room ๐Ÿ„๐Ÿฅž

Vul je heerlijke blins met een klassieke combinatie van paddenstoelen en zure room! Perfect voor een authentieke Russische ervaring.

Ingrediënten voor de vulling:

  • 2 blins*
  • 100 gram champignons (of een andere soort naar keuze), fijngehakt
  • 1/4 kleine ui, fijngesnipperd
  • 1 eetlepel boter of olie (voor het bakken)
  • 2 eetlepels zure room
  • 1/2 eetlepel verse dille of peterselie, fijngehakt (of naar smaak)
  • Zout en peper, naar smaak
  • Optioneel: 25 gram geraspte kaas (zoals Russische kaas of een andere kaas naar keuze)

Instructies:

  1. Bereid de paddenstoelen:

    • Verhit de boter of olie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui toe en bak deze 2-3 minuten totdat ze glazig zijn.
  2. Voeg de paddenstoelen toe:

    • Voeg de fijngehakte paddenstoelen toe aan de pan. Bak ze ongeveer 5 minuten, of totdat ze goudbruin zijn en het vocht is verdampt. Roer regelmatig.
  3. Breng op smaak:

    • Voeg zout en peper naar smaak toe. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel iets afkoelen.
  4. Meng met zure room:

    • Meng de gebakken paddenstoelen en uien met de zure room en de fijngehakte dille of peterselie in een kom.
  5. Vul de blins:

    • Neem een blin en leg een lepel van de paddenstoelenmix in het midden. Voeg desgewenst wat geraspte kaas toe. Vouw de blin dubbel of rol deze op.
  6. Serveren:

    • Serveer de gevulde blins warm, eventueel met een extra lepel zure room aan de zijkant.

Variatietip: Voeg een beetje mosterd of citroensap toe voor een frisse smaak, of combineer met gerookte zalm voor een luxe touch.