Klassieke Russische Blins met Paddenstoelen en Zure Room ๐๐ฅ
Vul je heerlijke blins met een klassieke combinatie van paddenstoelen en zure room! Perfect voor een authentieke Russische ervaring.
Ingrediënten voor de vulling:
- 2 blins*
- 100 gram champignons (of een andere soort naar keuze), fijngehakt
- 1/4 kleine ui, fijngesnipperd
- 1 eetlepel boter of olie (voor het bakken)
- 2 eetlepels zure room
- 1/2 eetlepel verse dille of peterselie, fijngehakt (of naar smaak)
- Zout en peper, naar smaak
- Optioneel: 25 gram geraspte kaas (zoals Russische kaas of een andere kaas naar keuze)
Instructies:
-
Bereid de paddenstoelen:
- Verhit de boter of olie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui toe en bak deze 2-3 minuten totdat ze glazig zijn.
-
Voeg de paddenstoelen toe:
- Voeg de fijngehakte paddenstoelen toe aan de pan. Bak ze ongeveer 5 minuten, of totdat ze goudbruin zijn en het vocht is verdampt. Roer regelmatig.
-
Breng op smaak:
- Voeg zout en peper naar smaak toe. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel iets afkoelen.
-
Meng met zure room:
- Meng de gebakken paddenstoelen en uien met de zure room en de fijngehakte dille of peterselie in een kom.
-
Vul de blins:
- Neem een blin en leg een lepel van de paddenstoelenmix in het midden. Voeg desgewenst wat geraspte kaas toe. Vouw de blin dubbel of rol deze op.
-
Serveren:
- Serveer de gevulde blins warm, eventueel met een extra lepel zure room aan de zijkant.
Variatietip: Voeg een beetje mosterd of citroensap toe voor een frisse smaak, of combineer met gerookte zalm voor een luxe touch.