Indische Martabak Telur ๐ฝ๏ธ
Vul je zelfgemaakte Martabak wraps met een heerlijke mix van ei, vlees en groenten voor een smakelijke maaltijd!
Ingrediënten voor 2 Martabaks:
- 2 Martabaks*
- 150 gram gemalen rundvlees (of kip)
- 2 grote eieren
- 1 kleine ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 bosuitjes, in ringetjes gesneden
- 1/2 theelepel kurkuma
- 1/2 theelepel zout (of naar smaak)
- 1/4 theelepel zwarte peper
- 1 eetlepel ketjap manis (Indonesische zoete sojasaus)
- Olie, voor het bakken
Instructies:
-
Vleesmengsel bereiden:
- Verhit een beetje olie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe en bak deze tot ze zacht en geurig zijn (ongeveer 2-3 minuten).
- Voeg het gemalen vlees toe en bak dit tot het goed doorgebakken is (ongeveer 5-7 minuten).
- Voeg de kurkuma, zout, zwarte peper en ketjap manis toe. Roer alles goed door en laat het nog een paar minuten koken. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen.
-
Eimengsel maken:
- Klop de eieren in een kom. Voeg de gesneden bosuitjes toe en meng dit door elkaar.
-
Martabak vullen:
- Neem een Martabak wrap en leg deze plat op een schoon oppervlak.
- Schep een paar eetlepels van het vleesmengsel in het midden van de wrap. Zorg ervoor dat je genoeg ruimte aan de randen overlaat om de wrap te vouwen.
- Giet een beetje van het eimengsel over het vlees, zodat het goed bedekt is.
-
Martabak vouwen:
- Vouw de randen van de wrap naar binnen om het vulsel te omsluiten, en druk de hoeken stevig aan om te voorkomen dat de vulling eruit komt tijdens het bakken. Je kunt de Martabak ook in een vierkant of rechthoekige vorm vouwen voor een traditionele uitstraling.
-
Bakken:
- Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg een beetje olie toe. Leg de gevulde Martabak voorzichtig in de pan. Bak elke kant gedurende 5-7 minuten, of totdat de Martabak goudbruin en krokant is.
-
Serveren:
- Haal de Martabak uit de pan en laat het even uitlekken op keukenpapier. Snijd de Martabak in punten en serveer warm, eventueel met sambal of chilisaus aan de zijkant.
Variatietip: Voeg extra groenten toe zoals fijngehakte paprika of wortelen voor meer kleur en smaak!