๐ŸŒฏ Smoky BBQ Bacon Wrap

Een rijke lunchwrap met bacon, BBQ-saus, sla en kaas – een smaaksensatie die perfect is voor de lunch!

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 2 grote wraps
  • 4 plakken gebakken bacon of spek, krokant gebakken
  • 100 gram gerookte kip, in dunne reepjes
  • 2 eetlepels BBQ-saus
  • 4-6 blaadjes romainesla, gewassen en gedroogd
  • 50 gram geraspte mozzarella of cheddar
  • 1 tomaat, in dunne plakjes
  • 1/4 komkommer, in halve schijfjes
  • Peper en zout naar smaak

Instructies

  1. Voorbereiding: Bak de bacon krokant en leg op een stuk keukenpapier om uit te lekken.
  2. Wrap vullen: Leg de wraps plat en bestrijk het midden met een eetlepel BBQ-saus. Leg vervolgens de romainesla erop.
  3. Laagjes maken: Verdeel de gerookte kip, tomatenplakjes, komkommer en geraspte kaas over de sla. Kruid licht met peper en zout.
  4. Bacon toevoegen: Leg de plakken bacon bovenop de andere ingrediënten voor extra smaak en knapperigheid.
  5. Wrap oprollen: Vouw de zijkanten van de wrap naar binnen en rol stevig op.
  6. Pan of grill: Grill de wraps kort in een droge pan op middelhoog vuur, zodat de kaas smelt en de wraps een licht knapperig korstje krijgen.
  7. Serveren: Snijd doormidden en serveer met extra BBQ-saus of een scheutje ranchdressing voor extra smaak.

Variatietip: Voeg een plakje gegrilde ananas toe voor een tropische twist, of gebruik pittige cheddar voor een beetje extra kick!