๐ฅฉ Carpaccio & Rucola Wrap met Pesto ๐ฅฉ
Trakteer jezelf op een culinaire ervaring met deze Carpaccio & Rucola Wrap met Pesto! Dunne plakjes carpaccio, frisse rucola en een romige knoflooksaus maken deze wrap tot een luxe keuze voor elke lunch – perfect voor wie houdt van verfijnde smaken!
Ingrediënten:
- 2 grote wraps (bijv. volkoren of spinaziewraps)
- 150 g carpaccio (dun gesneden rundvlees)
- 2 handenvol rucola
- 2 eetlepels pijnboompitten, licht geroosterd
- 3 eetlepels pesto (groene of rode, naar voorkeur)
- Voor de romige knoflooksaus:
- 4 eetlepels Griekse yoghurt (of crème fraîche)
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel citroensap
- Zout en peper naar smaak
- Optioneel: Parmezaanse kaas, geschaafd
- Optioneel: Zongedroogde tomaten, in reepjes gesneden
Instructies:
-
Knoflooksaus maken
Meng in een kom de Griekse yoghurt, fijngehakte knoflook, citroensap, zout en peper. Roer goed door tot alles goed gemengd is. Proef en pas de smaak eventueel aan met extra citroensap of zout. -
Wraps beleggen
Leg de wraps op een schoon oppervlak. Besmeer elke wrap met een eetlepel pesto, zodat de smaken mooi in de wrap kunnen trekken. -
Vullen
Leg een handvol rucola in het midden van elke wrap, gevolgd door de carpaccio. Strooi de geroosterde pijnboompitten eroverheen voor een knapperige bite. Als je zongedroogde tomaten en/of geschaafde Parmezaanse kaas wilt toevoegen, leg die dan ook op de wrap. -
Saus toevoegen
Schep een paar eetlepels van de romige knoflooksaus over de vulling in de wrap. Dit geeft het geheel een heerlijke romige textuur. -
Vouwen en rollen
Vouw de zijkanten van de wraps naar binnen en rol ze stevig op. Zorg ervoor dat alle ingrediënten goed op hun plek blijven. -
Serveren en genieten
Snijd de wraps schuin door en serveer ze met een extra lepel romige knoflooksaus ernaast voor dipping.
Variatietip: Voeg wat geschaafde Parmezaanse kaas toe voor een extra hartige smaak, of probeer zongedroogde tomaten voor een zoete en umami twist! Voor een nog romigere textuur kun je wat extra pesto over de wrap drizzelen voor die ultieme smaakbeleving.