Turkse Dürüm Delight ๐ŸŒฏ๐Ÿ‡น๐Ÿ‡ท

Een smaakvolle reis naar Turkije met elke hap van deze heerlijke dürüm, vol met sappig vlees en frisse groenten!

Ingrediënten:

  • 4 grote lavash of tortilla’s (voor de dürüm) - Maak je eigen tortilla's zo - 
  • 400 g gekruid lams- of kipgehakt (of shoarma)
  • 1 kleine ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel paprika poeder
  • 1 theelepel komijn
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 grote tomaat, in blokjes
  • 1/2 komkommer, in dunne plakjes
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 handje gemengde sla
  • 100 g pittige yoghurtsaus of knoflooksaus (voor de topping)
  • Verse peterselie, voor garnering

Instructies:

  1. Bak het Gehakt: Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze tot ze glazig zijn. Voeg het gekruide gehakt toe en bak het goed door totdat het gaar is. Voeg paprika poeder, komijn, zout en peper toe voor die heerlijke Turkse smaak!

  2. Bereid de Groenten: Terwijl het vlees aan het bakken is, snijd je de tomaat, komkommer en rode paprika. Deze frisse groenten geven je dürüm een geweldige crunch en kleur!

  3. Tortilla's Voorbereiden: Leg de lavash of tortilla’s op een schoon werkoppervlak. Als je ze kort verwarmt in de pan of magnetron, worden ze makkelijker te rollen.

  4. Vullen maar: Schep een flinke lepel van het gekruid gehaktmengsel in het midden van elke tortilla. Voeg de gesneden groenten en een handje gemengde sla toe. Vergeet niet wat pittige yoghurtsaus of knoflooksaus erover te druppelen voor extra smaak!

  5. Rol Het Op: Vouw de zijkanten van de tortilla naar binnen en rol de dürüm stevig op. Zorg ervoor dat alles goed verpakt is, zodat je niet in een rommelige situatie belandt!

  6. Snijd en Geniet: Snijd de dürüm schuin doormidden en garneer met verse peterselie. Dit is het moment om je smaakpapillen te verwennen met een stukje Turkije!

Tip: Deze dürüm is perfect voor een snelle lunch of een gezellig diner. Serveer met een frisse salade aan de zijkant voor een complete maaltijd!