๐ŸŒŠ Zilte Mossel Wrap ๐ŸŒŠ

Maak kennis met onze Zilte Mossel Wrap, een heerlijke combinatie van sappige mosselen, knapperige groenten en een romige dressing, perfect voor een smaakvolle en zeevruchtige lunch!

Ingrediënten:

  • 2 grote wraps (volkoren of spinaziewraps passen goed)
  • 150 g kant-en-klare, gepelde mosselen
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt of mayonaise
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • Sap van 1/2 citroen
  • 1 theelepel verse peterselie, fijngehakt
  • 1/4 rode paprika, in dunne reepjes
  • 1/4 komkommer, in dunne plakjes
  • 1 lente-ui, in ringetjes
  • Handvol rucola of baby spinazie
  • Zout en peper naar smaak

Instructies:

  1. Citroen-knoflooksaus maken
    Meng in een kom de Griekse yoghurt (of mayonaise), knoflook, citroensap en een snufje zout en peper. Roer goed door zodat de saus lekker romig is. Voeg de fijngehakte peterselie toe voor wat extra smaak.

  2. Mosselen voorbereiden
    Controleer de mosselen even en dep ze droog met wat keukenpapier. Als je ze extra smaak wilt geven, kun je ze kort bakken in een beetje olijfolie, maar dit hoeft niet per se.

  3. Wraps beleggen
    Begin met een handje rucola of baby spinazie in het midden van elke wrap. Verdeel de mosselen over de wraps en schep er dan wat van de citroen-knoflooksaus overheen. Voeg vervolgens de reepjes paprika, plakjes komkommer, en ringetjes lente-ui toe voor een lekkere crunch.

  4. Vouwen en rollen
    Vouw de zijkanten van de wraps naar binnen en rol ze stevig op. Voor een mooie presentatie kun je de wraps schuin doorsnijden.

  5. Serveren en genieten
    Serveer direct en geniet van deze unieke smaakcombinatie! Eventueel kun je er nog een beetje extra citroen over sprenkelen voor een frisse twist.

Tip: Heb je zin in wat extra pit? Voeg een snufje chilipoeder toe aan de saus of wat schijfjes jalapeño!
Variatietip: Voeg wat gekruide avocado toe voor extra romigheid, of probeer een scheutje Tabasco voor een pittige twist!