๐Ÿฅจ Hartige Zuurkool Wrap met Kip en Appel ๐Ÿฅจ

Geniet van de perfecte balans tussen hartig en fris met deze unieke Zuurkool Wrap! Malse kip, knapperige appel en pittige zuurkool komen samen in een heerlijke combinatie die elke hap tot een feestje maakt – ideaal voor een voedzame lunch of een verrassend diner!

Ingrediënten:

  • 2 volkoren wraps
  • 150 g kipfilet, in blokjes of reepjes
  • 100 g zuurkool, uitgelekt
  • 1/2 appel (bijv. Elstar of Jonagold), in dunne plakjes
  • 1/4 rode ui, in dunne ringetjes
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt of crème fraîche
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel verse peterselie, fijngehakt
  • 1 handje veldsla of gemengde sla
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie om de kip te bakken

Instructies:

  1. Kip bakken
    Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de stukjes kipfilet goudbruin en gaar. Breng op smaak met een snufje zout en peper. Zet opzij om iets af te koelen.

  2. Mosterdsaus maken
    Meng in een klein kommetje de Griekse yoghurt (of crème fraîche) met de mosterd en fijngehakte peterselie. Voeg naar smaak wat peper en zout toe voor een frisse, romige saus met een klein beetje pit.

  3. Wraps beleggen
    Begin met een laagje veldsla in het midden van elke wrap. Verdeel de gebakken kip over de sla en leg er vervolgens de uitgelekte zuurkool, appelplakjes en rode ui bovenop. Lepel de mosterdsaus eroverheen voor een romige toets.

  4. Vouwen en rollen
    Vouw de zijkanten van de wraps naar binnen en rol ze stevig op. Snijd ze schuin door voor een kleurrijke en smakelijke presentatie.

  5. Serveren en genieten
    Serveer direct of wikkel ze in voor een lekkere lunch onderweg!

Tip voor variatie: Voeg wat gerookte zalm of spek toe voor een extra smaakdimensie, of gebruik gegrilde groenten zoals courgette of paprika voor een vegetarische twist! Een handje walnoten kan ook voor een heerlijke crunch zorgen en een extra laagje smaak toevoegen.