๐ŸŒฏ Vullende Mexicaanse Gehakt Wrap ๐ŸŒถ๏ธ

Geniet van deze vullende Mexicaanse gehakt wrap! Deze wrap zit vol smaak en is perfect voor een stevige lunch of diner.

Ingrediënten:

  • 2 grote wraps (volkoren of bloem)
  • 250 g gebraden gehakt (bij voorkeur met Mexicaanse kruiden)
  • 1/2 blik zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld
  • 1/2 kopje maïs (uit blik of vers gekookt)
  • 1/2 avocado, in blokjes
  • 1/4 rode ui, fijngehakt
  • 1/2 paprika, in reepjes
  • 1 handje geraspte kaas (cheddar of een andere variant)
  • 2 eetlepels salsa
  • Zout en peper naar smaak

Instructies:

  1. Bereid het gehakt: Verhit een pan op middelhoog vuur en voeg het gebraden gehakt toe. Voeg Mexicaanse kruiden naar keuze toe (zoals komijn, paprika en chilipoeder) en bak dit een paar minuten tot het goed doorgewarmd is. Voeg de zwarte bonen en maïs toe en roer alles goed door. Laat het geheel nog even opwarmen en breng op smaak met zout en peper.

  2. Wrap de ingrediënten: Leg de wraps op een schoon werkblad. Verdeel het gehaktmengsel gelijkmatig over de wraps. Voeg de gesneden paprika, avocado en rode ui toe. Strooi er wat geraspte kaas en salsa overheen voor extra smaak.

  3. Vouwen: Vouw de zijkanten van de wrap naar binnen en rol de wrap vanaf de onderkant strak op. Zorg ervoor dat alle ingrediënten goed ingepakt zijn.

  4. Serveren: Snijd de wraps doormidden en serveer ze met extra salsa of guacamole aan de zijkant. Dit maakt het een heerlijk, vullend gerecht!

Variatietip: Voeg een scheutje limoensap toe voor een frisse kick of wat jalapeños voor extra pit!