๐ฏ Smoky BBQ Bacon Wrap
Een rijke lunchwrap met bacon, BBQ-saus, sla en kaas – een smaaksensatie die perfect is voor de lunch!
Ingrediënten (voor 2 personen)
- 2 grote wraps
- 4 plakken gebakken bacon of spek, krokant gebakken
- 100 gram gerookte kip, in dunne reepjes
- 2 eetlepels BBQ-saus
- 4-6 blaadjes romainesla, gewassen en gedroogd
- 50 gram geraspte mozzarella of cheddar
- 1 tomaat, in dunne plakjes
- 1/4 komkommer, in halve schijfjes
- Peper en zout naar smaak
Instructies
- Voorbereiding: Bak de bacon krokant en leg op een stuk keukenpapier om uit te lekken.
- Wrap vullen: Leg de wraps plat en bestrijk het midden met een eetlepel BBQ-saus. Leg vervolgens de romainesla erop.
- Laagjes maken: Verdeel de gerookte kip, tomatenplakjes, komkommer en geraspte kaas over de sla. Kruid licht met peper en zout.
- Bacon toevoegen: Leg de plakken bacon bovenop de andere ingrediënten voor extra smaak en knapperigheid.
- Wrap oprollen: Vouw de zijkanten van de wrap naar binnen en rol stevig op.
- Pan of grill: Grill de wraps kort in een droge pan op middelhoog vuur, zodat de kaas smelt en de wraps een licht knapperig korstje krijgen.
- Serveren: Snijd doormidden en serveer met extra BBQ-saus of een scheutje ranchdressing voor extra smaak.
Variatietip: Voeg een plakje gegrilde ananas toe voor een tropische twist, of gebruik pittige cheddar voor een beetje extra kick!