๐Ÿฅ“ Bacon Breakfast Wrap

Een smakelijke ontbijtwrap met krokante bacon, ei en groente – perfect voor een stevige start van de dag!

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 2 grote wraps
  • 4 plakken krokant gebakken bacon of spek
  • 2 eieren
  • 1/2 rode paprika, in fijne reepjes
  • 1/4 rode ui, in dunne ringen
  • Een handje verse spinazie
  • 2 grote tortilla wraps
  • 50 gram geraspte kaas (cheddar of een pittige variant)
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie om te bakken

 

  • Bereid de bacon: Bak de plakken bacon of spek in een koekenpan zonder olie tot ze krokant zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Bak de groenten: Verhit een scheutje olijfolie in dezelfde pan en voeg de paprika en ui toe. Bak ze 2-3 minuten tot ze zacht zijn.
  • Klop en bak de eieren: Klop de eieren los met een snufje zout en peper en schenk dit in de pan. Roerbak tot de eieren net gestold zijn.
  • Wrap vullen: Leg de wraps plat en strooi in het midden de helft van de geraspte kaas. Verdeel de gebakken groenten, het roerei en de bacon hierover, en top af met verse spinazieblaadjes.
  • Wrap dichtvouwen: Vouw de wraps stevig dicht door de zijkanten naar binnen te vouwen en daarna op te rollen.
  • Opwarmen en smelten: Leg de gevulde wraps weer in de pan of grill ze tot de kaas smelt en de wraps licht krokant worden.
  • Serveren: Snijd de wraps doormidden en serveer direct, eventueel met een sausje zoals aioli of sriracha.

 

Variatietip: Vervang de bacon door gerookte zalm voor een visoptie, of voeg avocado en salsa toe voor een Mexicaanse twist!