๐ฏ Wrap met Aardappelpuree, Sperziebonen en Spekjes
Een verrassend gerecht dat doet denken aan stamppot, maar dan in een hip wrapjasje! Perfect voor een stevige avondmaaltijd en heerlijk verwarmend op koude dagen. Deze wraps zitten boordevol smaak: romige aardappelpuree, knapperige sperziebonen, zoute spekjes en een saus die alles samenbrengt. Comfort food, maar dan nét even anders!
Ingrediënten
-
Voor de wraps:
- 2 grote tortilla wraps
- 300 gram aardappelen (geschild en in stukken)
- 200 gram sperziebonen (schoongemaakt en gehalveerd)
- 100 gram spekreepjes
- 1 rode ui (in dunne ringen)
- 1 eetlepel olie
- Zout, peper en een snufje nootmuskaat
-
Voor de saus:
- Het overgebleven spekjesvocht
- 1 eetlepel bloem
- 100 ml melk of kookroom
- 50 ml bouillon (kip of groente)
Instructies
-
Aardappelpuree maken
- Kook de aardappelen in gezouten water tot ze gaar zijn (ongeveer 15-20 minuten).
- Giet af, voeg melk en boter toe, en stamp tot een romige puree. Breng op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat.
-
Sperziebonen koken
- Kook ondertussen de sperziebonen in licht gezouten water in 6-8 minuten beetgaar. Giet af en laat uitlekken.
-
Spekjes bakken en ui karamelliseren
- Bak de spekjes krokant in een droge koekenpan. Haal ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
- Gebruik een beetje van het spekjesvet en bak hierin de rode ui tot deze zacht en gekarameliseerd is.
-
Romige spekjesvochtsaus maken
- Laat het spekjesvocht in de pan zitten, voeg de bloem toe en roer tot een gladde pasta.
- Giet langzaam de melk en bouillon erbij en blijf roeren tot de saus dikker wordt. Breng op smaak met peper.
-
Wraps vullen
- Leg de wraps op een plat werkvlak. Smeer een laag aardappelpuree in het midden van elke wrap.
- Verdeel de sperziebonen, spekjes en gebakken rode ui eroverheen. Schenk een beetje van de romige saus erover (niet te veel!).
- Rol de wraps stevig op en serveer direct, eventueel met de rest van de saus in een kommetje erbij.
Variatietip
Vervang de spekreepjes eens door gerookte kip of vegetarische spekjes voor een andere twist. Liever iets pittigers? Voeg een snufje chilipoeder toe aan de aardappelpuree voor extra pit!