Pittige Gehakt & Rijst Wraps: Maaltijd met Pit! ๐ŸŒถ๏ธ๐ŸŒฏ

Maak kennis met deze stevige maaltijdwrap met kruidig gehakt en rijst, ideaal voor avondeten.

Ingrediënten:

  • 2 wraps naar keuze
  • 200 gram rundergehakt
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes
  • 1/2 ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 100 gram gekookte rijst
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel chilipoeder (meer of minder naar smaak)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • Handjevol verse koriander, fijngesneden
  • 50 gram geraspte kaas (optioneel)

Instructies:

  1. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak het gehakt rul. Voeg vervolgens de ui, knoflook en paprika toe en bak tot de paprika zacht is.
  2. Roer de tomatenpuree, chilipoeder, paprikapoeder, zout en peper door het gehaktmengsel en bak nog een paar minuten tot de smaken goed gemengd zijn.
  3. Voeg de gekookte rijst toe en roer alles goed door. Haal van het vuur en voeg de helft van de koriander toe.
  4. Leg een wrap op je werkblad en vul met het gehakt- en rijstmengsel. Strooi de geraspte kaas eroverheen.
  5. Rol de wrap stevig op en bak deze kort in een pan tot hij aan alle kanten goudbruin en knapperig is.
  6. Snijd doormidden en garneer met de rest van de koriander.

Variatietip: Serveer met een schepje guacamole voor een heerlijke Mexicaanse twist, of voeg maïs en zwarte bonen toe voor een extra vullende wrap.