Pittige Gehakt & Rijst Wraps: Maaltijd met Pit! ๐ถ๏ธ๐ฏ
Maak kennis met deze stevige maaltijdwrap met kruidig gehakt en rijst, ideaal voor avondeten.
Ingrediënten:
- 2 wraps naar keuze
- 200 gram rundergehakt
- 1 rode paprika, in kleine blokjes
- 1/2 ui, fijngesneden
- 1 teentje knoflook, geperst
- 100 gram gekookte rijst
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 theelepel chilipoeder (meer of minder naar smaak)
- 1 theelepel paprikapoeder
- Zout en peper naar smaak
- Handjevol verse koriander, fijngesneden
- 50 gram geraspte kaas (optioneel)
Instructies:
- Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak het gehakt rul. Voeg vervolgens de ui, knoflook en paprika toe en bak tot de paprika zacht is.
- Roer de tomatenpuree, chilipoeder, paprikapoeder, zout en peper door het gehaktmengsel en bak nog een paar minuten tot de smaken goed gemengd zijn.
- Voeg de gekookte rijst toe en roer alles goed door. Haal van het vuur en voeg de helft van de koriander toe.
- Leg een wrap op je werkblad en vul met het gehakt- en rijstmengsel. Strooi de geraspte kaas eroverheen.
- Rol de wrap stevig op en bak deze kort in een pan tot hij aan alle kanten goudbruin en knapperig is.
- Snijd doormidden en garneer met de rest van de koriander.
Variatietip: Serveer met een schepje guacamole voor een heerlijke Mexicaanse twist, of voeg maïs en zwarte bonen toe voor een extra vullende wrap.