Mexicaanse Bonen & Rijst Wrap ๐ฏ๐ฝ
Stevige wrap met bonen, rijst en Mexicaanse kruiden, ideaal voor een vullende maaltijd. Deze wrap zit vol smaak en textuur!
Ingrediënten:
- 2 wraps
- 100 gram rijst, gekookt
- 1 blik zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld
- 1 tomaat, in blokjes
- 1/2 rode ui, fijngehakt
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- Zout en peper naar smaak
- 50 gram geraspte cheddar
- Verse koriander, fijngehakt
Instructies:
- Verhit een pan en voeg de bonen, tomaat, rode ui, chilipoeder, komijn, zout en peper toe. Bak het mengsel kort zodat de smaken goed mengen.
- Voeg de gekookte rijst toe en roer alles goed door elkaar.
- Leg een wrap op je werkblad en verdeel het bonen- en rijstmengsel over het midden. Strooi de cheddar erover.
- Rol de wrap stevig op en bak in een droge pan tot de cheddar gesmolten is en de wrap krokant.
- Snijd door en garneer met verse koriander.
Variatietip: Voeg jalapeño’s voor extra pit toe, of vervang de zwarte bonen door kidneybonen voor een andere textuur.