๐ Frikandelwrap met Geroosterde Aardappelen en Frites Mayonaise ๐ฏ
Deze frikandelwrap is perfect voor als je trek hebt in een stevige maaltijd. Gevuld met krokante frikandellen, geroosterde aardappelen en een lekkere schep frites mayonaise, is dit een wrap die je niet snel zult vergeten. Eenvoudig te maken, maar zo smakelijk! Ideaal voor een lekkere lunch of avondmaaltijd.
Ingrediënten (voor 2 stevige wraps):
- 2 grote wraps naar keuze (bijv. tarwe of maïs)
- 4 frikandellen
- 2 middelgrote aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
- 1/2 komkommer, in dunne plakjes gesneden
- 1/4 rode ui, in dunne ringetjes gesneden
- 1/2 paprika, in dunne reepjes gesneden
- 1/2 wortel, geschild en in dunne reepjes gesneden
- 4 eetlepels frites mayonaise
- 1 eetlepel ketchup
- 1 eetlepel mosterd (optioneel)
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel paprikapoeder
- Zout en peper naar smaak
- 1/2 theelepel gedroogde tijm
- 1 handvol sla (bijv. ijsbergsla of rucola)
- 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes (optioneel voor extra crunch)
Instructies:
-
Rooster de aardappelen: Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de aardappelen in kleine blokjes en meng ze in een kom met 1 eetlepel olijfolie, paprikapoeder, gedroogde tijm, zout en peper. Verdeel de aardappelblokjes gelijkmatig over een bakplaat en rooster ze ongeveer 20-25 minuten, of totdat ze goudbruin en knapperig zijn. Roer de aardappelen halverwege even om zodat ze gelijkmatig roosteren.
-
Bak de frikandellen: Verhit een beetje olie in een pan en bak de frikandellen volgens de aanwijzingen op de verpakking, totdat ze lekker krokant en goudbruin zijn. Snijd ze daarna in stukjes van ongeveer 3-4 cm, zodat ze makkelijk in de wrap passen.
-
Maak de groenten klaar: Terwijl de frikandellen en aardappelen bakken, snijd je de komkommer, paprika en wortel in dunne reepjes. Je kunt de groenten rauw gebruiken voor wat frisse crunch, of ze kort in de pan roerbakken voor een extra smaakvolle toevoeging.
-
Bereid de wraps: Verwarm de wraps even op in een droge pan of de magnetron voor een paar seconden, zodat ze soepel en makkelijk te rollen zijn.
-
Maak de saus: Meng de frites mayonaise, ketchup en eventueel de mosterd in een kom. Roer goed door zodat je een romige saus hebt die een beetje zoet en pittig is.
-
Samenstellen van de wraps: Leg de warme wraps op een bord en begin met een laagje sla in het midden. Voeg dan de geroosterde aardappelen toe, gevolgd door de stukjes frikandel, gesneden groenten (komkommer, paprika en wortel) en de rode ui. Schep daarna een royale hoeveelheid van de saus over de ingrediënten.
-
Afmaken en rollen: Strooi desgewenst wat geroosterde sesamzaadjes over de wrap voor een extra crunch. Vouw de zijkanten van de wrap naar binnen en rol de wrap stevig op van onder naar boven. Snijd de wrap schuin doormidden voor een mooie presentatie.
-
Serveer en geniet: Serveer de wraps direct terwijl ze nog lekker warm zijn. Deze stevige frikandelwrap is perfect voor de grote trek en bevat een heerlijke combinatie van knapperige aardappelen, malse frikandellen, frisse groenten en een romige saus.
Variatietip:
Voeg een beetje gesmolten kaas toe voor een extra lekkere twist, of gebruik zoete aardappel in plaats van gewone aardappelen voor een wat zoetere smaak.