Chili con Carne Wrap ๐ถ๏ธ๐
Deze vullende wrap met chili con carne is heerlijk kruidig en stevig. Ideaal als je trek hebt in een maaltijd die echt vult!
Ingrediënten:
- 2 wraps
- 200 gram rundergehakt
- 1/2 blik kidneybonen, uitgelekt en afgespoeld
- 1/2 blik maïs, uitgelekt
- 1/2 rode paprika, in blokjes
- 1 kleine ui, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- Zout en peper naar smaak
- 50 gram geraspte kaas (cheddar of andere pittige kaas)
- Handje verse koriander, fijngesneden
Instructies:
- Verhit een pan en bak het gehakt rul. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.
- Voeg de tomatenpuree, chilipoeder, komijnpoeder, zout en peper toe aan het gehaktmengsel en roer goed door.
- Doe de kidneybonen, maïs en paprika erbij en laat alles kort doorwarmen.
- Leg een wrap op je werkblad en verdeel het chili con carne-mengsel in het midden. Strooi de geraspte kaas erover.
- Rol de wrap stevig op en bak hem kort in een droge pan tot de kaas gesmolten is en de wrap krokant.
- Snijd doormidden en garneer met verse koriander.
Variatietip: Voeg een schepje zure room of guacamole toe voor een frisse tegenhanger, of vervang de maïs door jalapeño voor een pittigere variant.